Nyheter

Jazzkurset er i gang!

22 unge musikere fra hele landet møtes til tidenes aller første Jazzkurs i regi av Kråkstad Jazz og Østnorsk jazzsenter.

Fem fine sommerdager med intens jazzcamp ligger foran 22 unge musikere fra hele landet når de møtes til det aller første Jazzkurset i regi av Kråkstad jazz og Østnorsk jazzsenter.

-Takket være en gavetildeling fra Sparebankstiftelsen DNB, ved siden av tilskudd fra både Ung Musikk, Norsk jazzforum og Musikkens studieforbund, etablerer vi et nytt sommerjazztilbud for unge musikere, forteller Kari Grete Jacobsen, daglig leder i Østnorsk jazzsenter.

Jazzkurset ledes av Shannon Mowday, Gunnar Halle og Steffen Granly. I tillegg bidrar Ellen Brekken, Ruth Wilhelmine Meyer og Saleh Mahfoud med hver sin fordypningsklasse i løpet av uka.

Shannon Mowday er én av tre hovedlærere på Jazzkurs 2023. Foto: Helge Lien.

-Målet vårt er å legge til rette for at deltakerne får utvikle sin egen musikalitet gjennom å spille sammen og lære av hverandre, sier Shannon Mowday, én av de tre hovedlærerne. -Vi skal skape trygge rammer for samspill og improvisasjon, og vi er helt sikre på at det blir skapt nye musikalske vennskap for livet her på jazzcampen, fortsetter hun.

De 22 deltakerne er i alderen 15 til 20 år og har bakgrunn fra kulturskoler, musikklinjer, korps og band over nesten hele landet – fra Mo i Rana i nord til Stavanger i vest og Skotbu i øst.

Kurset avsluttes med hentekonsert på Skjeberg folkehøyskole lørdag 1. juli kl 12.

 

Fra forsiden

Intervju

OJKOS spelar Andrine Dyblie Erdal

I den nye OJKOS-stallen frå 2023 er det ein som skil seg litt ekstra ut - cellisten Andrine Dyblie Erdal har bakgrunn frå den klassiske musikken og er utdanna i orkesterdireksjon frå Norges Musikkhøgskolen, og starta orkesterinteressen i ung alder i Nordstrand ungdomsorkester. No har ho skrive sitt første verk for OJKOS!