Aktivitet

En guida tur til The Lydian Chromatic Concept

Andy Wasserman inviterer til en guida tur til kjernen i George Russells musikkteoretiske storverk: The Lydian Chromatic Concept of Tonal Organization

Du har kanskje høyrt om George Russell og The Lydian Chromatic Concept of Tonal Organization? Og du har kanskje høyrt at Russell inspirerte mange av datidas unge skandinaviske jazzmusikarar da han kom til Oslo og Stockholm på 60-talet? Men kva går eigentleg denne teorien ut på, og kva kan vi bruke den til? Torsdag 10. august kl 14-16 har du sjansen til å få ein guida tur inn til kjernen av dette banebrytende verket gjennom eit foredrag ved Andy Wasserman.

Få, om nokon, har satt seg like grundig inn i The Lydian Chromatic Concept som Andy Wasserman. Han var i mange år Russell’s student, seinare blei dei nære vennar og samarbeidspartnarar. Andy jobba tett på Russell i fleire titalls år under utviklinga av den siste og gjeldande versjonen av konseptet. Han er enormt kunnskapsrik og også ein strålende formidler.

The Lydian Chromatic Concept of Tonal Organization er et aldeles fantastisk teoriverk som gir helt ny innsikt i all harmonikk og melodikk. Det oppsto midt i kjernen av en av de mest potente og nyskapende periodene i jazzhistorien, det er skapt av og for jazzmusikere/improvisatører. Samtidig vil dette vil være uhyre interessant for absolutt alle som er interessert i musikk!

OBS: dette er eit hybridarrangement, kom gjerne til Nasjonal Jazzscene Victoria for å følge foredraget på storskjerm! Du kan også følge det fra kvar som helst ved å bruke denne linken:
https://norgesmusikkhogskole.zoom.us/j/61227884799

Foredraget er ein en del av ei større markering av George Russell sin 100 års dag. Få også med deg konserten mandag 14. august på Oslo jazzfestival der OJKOS skal framføre splitter ny musikk inspirert av Russell:
https://oslojazz.no/artist/ojkos-george-russell-100-years-or-oslo-jazzfestival-2023/

Arrangementet er et samarbeid mellom Østnorsk Jazzsenter, Norsk Jazzforum, Oslo Jazzfestival og Oslo Jazz Circle

Fra forsiden

Konsert

Ungjazzfest på Victoria

Helgen 15. og 16. juni markerer et hundretalls ungjazzere at det er ti år siden etableringen av Østnorsk jazzsenters første regionale ungdomsjazzorkester, hurra!

Intervju

OJKOS spelar Andrine Dyblie Erdal

I den nye OJKOS-stallen frå 2023 er det ein som skil seg litt ekstra ut - cellisten Andrine Dyblie Erdal har bakgrunn frå den klassiske musikken og er utdanna i orkesterdireksjon frå Norges Musikkhøgskolen, og starta orkesterinteressen i ung alder i Nordstrand ungdomsorkester. No har ho skrive sitt første verk for OJKOS!