Nyheter

Starter opp Østfold ungdomsjazzorkester

Med Hanna Paulsberg, Putte Johander og Steffen Granly på laget, inviterer Ung Musikk og Østnorsk jazzsenter til todagers jazzverksted for unge musikanter i Østfold.

Jazzverkstedet er åpent for unge Østfoldsmusikanter i alderen 15 til 20, og man trenger ikke å ha spilt jazz eller ha erfaring med improvisasjon fra før for å bli med.

Hanna Paulsberg ønsker unge musikere velkommen til jazzverksted i Sarpsborg i oktober. Foto: Helge Andreas Nordbakken.

– Alle som har lyst til å prøve seg på jazz-samspill og improvisasjon i stort bandformat er velkomne til å være med på jazzverksted på Sarpsborg kulturskole 14. og 15. oktober, forteller saksofonist og påtroppende musikalsk leder for Østfold ungdomsjazzorkester, Hanna Paulsberg.

Nytt jazz-samspill i Østfold
Paulsberg har takket ja til å etablere og lede et helt nytt samspilltilbud for ungjazzere i Østfold. Ungjazzorkesteret skal driftes av Ung Musikk og Østnorsk jazzsenter, som har mottatt tilskudd fra Østfold musikkråd og Sparebankstiftelsen DNB til oppstarten.

I tillegg til Paulsberg, vil bassist og lærer ved Greåker vgs og Sarpsborg kulturskole, Putte Johander, bidra som medinstruktør på jazzverkstedet. Fra og med neste samling overtar tubaist Steffen Granly som medinstruktør og produsent.

Jazzverkstedet på Sarpsborg kulturskole 14. og 15. oktober blir startskuddet for nyvinningen Østfold ungdomsjazzorkester som fra og med nyttår vil ha jevnlige samspillsamlinger rundt om i Østfold fylke.

Åpent for påmelding
Forhåndspåmelding til jazzverksted i Sarpsborg lørdag 14. og søndag 15. oktober 2023 gjøres via www.ostfoldungjazz.no . Alle deltakere får mulighet til å bli med videre i Østfold ungdomsjazzorkester.

 

Om arrangørene:
Ung Musikk er et samarbeid mellom Norges musikkhøgskole og kommunale musikkutdanninger i Viken, med formål om å styrke båndene mellom lokal musikkopplæring og nasjonal musikkutdaninng.

Østnorsk jazzsenter er et regionalt produksjons- og kompetansesenter for jazz og improvisert musikk, med talentutvikling og rekruttering som ett av flere formål.

Fra forsiden

Intervju

OJKOS spelar Magnus Murphy Joelson 2.0

Ein ny generasjon er i ferd med å ta over i plassane i OJKOS, og no har Magnus Murphy Joelson skrive sitt siste verk for OJKOS før han går ut av rekkene. Vi har tatt ein prat med Magnus om døgnrytme, musikk og metode i forkant av urframføringa på Nasjonal jazzscene tysdag 28. nov.

Intervju

Rom rundt lyden – Torun Eriksen med sangsyklus for Oslo jazzensemble

Hvordan finner teksten sin plass i et lydlandskap hvor det er ganske mye å snuble i? Sist uke fikk Skiensjazzdraget høre et ekstraordinært musikalsk format da Torun Eriksen og Oslo jazzensemble urfremførte sangsyklusen Lydogram. Senere i oktober står Oslo, Moss og Arendal for tur.