Improvisasjonsverksted for ungdom

Østnorsk jazzsenter og Vinterjazzfestivalen inviterer til gratis improvisasjonsverksted for ungdom i Fredrikstad, 2-3. april m/ konsert 9. april.

Dette er et tilbud til musikere i alderen 14-20 år med fokus på gehørbasert samspill og mye improvisasjon. Deltakerne må kunne spille et instrument rimelig bra, men trenger ikke å beherske improvisasjon fra før. Kanskje har du allerede kommet litt i gang med improvisasjon, men trenger tips til hvordan du kan komme deg videre? Føler du at du mangler kunnskap eller har du bare aldri helt har tørt å ta sjansen? Da er dette noe for deg!

Tid/sted:
2. april: kl 11-16
3. april: kl 11-15
9. april: kl 11-13:30 + KONSERT kl 14.

Det hele foregår på Kulturskolen i Fredrikstad, Dokka 3B, 1671 Fredrikstad.

Ta med instrument og matpakke. Tilbudet er gratis.
Påmelding (navn/alder og instrument): olemohn@mac.com

Instruktører: Henriette Eilertsen og Gunnar Halle

Henriette H. Eilertsen fra Ski er fløytist og har studert utøvende jazz ved Norges musikkhøgskole. Hun er en aktiv utøver og komponist på den unge, norske jazzscenen og er å høre på festivaler og jazzscener med band som Billy Meier, OJKOS (Orkesteret for jazzkomponister i Oslo), Fieh og Slow is the New Fast. Improvisasjonen står sterkt både i Henriettes egen musikk og hennes spill, som spenner seg fra harmonisk og rytmisk sammen med OJKOS, til abstrakt og klanglig sammen med Billy Meier. Hun har de siste årene jobbet med improvisasjon med barn og ungdom fra hele verden gjennom Improbasen/Barnas jazzhus og hun er også musikalsk leder for Ungdommens improorkester.

Trompetist Gunnar Halle er utdannet ved Rytmisk Musikkonservatorium i København hvor han bodde i 10 år frem til 2007, før han flyttet hjem til Oslo. I perioden i Danmark var han med til å starte plateselskapet ILK som i dag har den største katalogen innen avantgarde jazz i Skandinavia. Han har spilt på mer enn 100 album, og turnert med mange danske og svenske band rundt i verden, og i senere år også med norske band og musikere. Siden 2014 har han også undervist, og fikk i oppdrag å bygge opp en skole og et miljø for jazz og improvisasjon på Kråkstad utenfor Ski. Foreningen ‘Kråkstad Jazz’ har nå 7 band fordelt på 31 medlemmer i alderen 10 – 19 år, og er blitt en del av Nordre Follo Kulturskole.

Tilbudet er støtta av Østfold musikkråd.

Fra forsiden

Nyheter

Emil Bø er årets USBL jazztalent

Trombonist Emil Bø mottok i går kveld USBLs jazztalentpris på scenen i Den Norske Opera & Ballett i forkant av en utsolgt åpningskonsert på Oslo jazzfestival.