Østfold ungdomsjazzorkester

Hanna Paulsberg er musikalsk leder for Østfold ungdomsjazzorkester, foto: Julia Marie Nagelstad

Har du lyst til å lære mer om jazz og improvisasjon?

Da er ØSTFOLD UNGDOMSJAZZORKESTER noe for deg!

Ung Musikk og Østnorsk jazzsenter inviterer ungdom i alderen 15 til 20 år til å bli med på et todagers jazzverksted med saksofonist HANNA PAULSBERG lørdag 14. og søndag 15. oktober. 

Jazzverkstedet er åpent for instrumentalister fra hele fylket, og du trenger ikke å ha spilt jazz eller drevet med improvisasjon fra før. 

Formålet for jazzkurset er å jobbe med samspill i jazzorkester/storband-format, og at unge instrumentalister skal få møtes på tvers av fylket. 

Tid: lørdag 14. okt  kl 11 – 16 og søndag 15. okt kl 11 – 15

Sted: Sarpsborg kulturskole

Påmelding innen: 29. september

Gratis deltakelse.

Saksofonist og komponist Hanna Paulsberg er en svært aktiv og sentral musiker på den norske jazzscenen. Hun har sitt eget band, Hanna Paulsberg Concept, som blant annet skal ut på en lengre Norges-turné i høst. I tillegg spiller hun også med bl.a. Trondheim jazzorkester, trioen Gurls og kvartetten Flukten. Paulsberg har vunnet Spellemannprisen hele tre ganger, og har også mottatt Oslo jazzfestivals hederspris.

Hanna tar med seg litt av hvert av jazzlåter og improvisasjonsøvelser til jazzverkstedet, og ser fram til å bli kjent med mange unge, spillehungrige musikanter! 

I tillegg til Hanna kommer også kompinstruktør og bassist Putte Johander. Han har studert ved Rytmisk Musikkonservatorium i København og jobber som frilans musiker i band som Monoswezi, Gunnar Halle 4tet, Lekverk og Sekten. Han driver også Øljud studio og underviser ved Greåker vgs og Sarpsborg kulturskole.

Putte Johander er kompinstruktør. Foto: Johannes Lovund

Neste semester, dvs fra januar 2024, vil alle som har deltatt på jazzverkstedet, få mulighet til å bli med i Østfold ungdomsjazzorkester. 

Foreløpig plan for ungjazz-samlinger våren 2024:

  • Lørdag 13. og søndag 14. januar kl 11-16 –  Sarpsborg kulturskole
  • Lørdag 3. og søndag 4. februar kl 11-16 – Sarpsborg kulturskole
  • Datoer for flere samlinger kommer etterhvert…

Østfold ungdomsjazzorkester er støttet av Sparebankstiftelsen DNB og Østfold musikkråd.

Påmeldingsskjema til Østfold ungdomsjazzorkester

Østfold ungdomsjazzorkester

 

Fra forsiden

Nyheter

OJKOS søker to nye medlemmar!

OJKOS er eit komponist-kollektiv for skapande utøvarar, der kvart medlem skriv og får framført sin musikk mot å spele andre sine verk. No opnar vi opp for søknader for å fylle to ledige plassar i ensemblet fra hausten 2024.

Intervju

OJKOS spelar Magnus Murphy Joelson 2.0

Ein ny generasjon er i ferd med å ta over i plassane i OJKOS, og no har Magnus Murphy Joelson skrive sitt siste verk for OJKOS før han går ut av rekkene. Vi har tatt ein prat med Magnus om døgnrytme, musikk og metode i forkant av urframføringa på Nasjonal jazzscene tysdag 28. nov.