Nyheter

Improvisasjonsverksted for ungdom

Østnorsk jazzsenter inviterer til improvisasjonsverksted for musikere i alderen 13 til 21 år. Deltakerne må kunne spille et instrument rimelig bra, men trenger ikke å beherske improvisasjon fra før.

redigert 6. juli 2021

Kanskje har du allerede kommet litt i gang med improvisasjon, men trenger tips til hvordan du kan komme deg videre? Føler du at du mangler kunnskap eller har du bare aldri helt har tørt å ta sjansen? Da er dette noe for deg!

Her vil du få nyttig erfaring med både teori- og gehørbaserte innfallsvinkler til improvisasjon og du vil få veiledning av profesjonelle jazzmusikere og pedagoger som gir deg et trygt grunnlag for å kaste deg ut i det ukjente. Dette er først og fremst et tilbud til de som får lite eller ingen undervisning i improvisasjon gjennom skole eller ulike talentutviklingsprogram. Gratis deltakelse.

Instruktører er Shannon Mowday og Henriette Eilertsen

Shannon Mowday, foto: CF Wesenberg @Kolonihaven.no

Shannon Mowday er kjent som en inspirerende pedagog og dyktig musiker som spiller alt av treblås, men har spesialisert seg på de dype instrumentene som baryton- og basssaksofon samt bass- og kontraaltklarinett.  Hun har utdanning fra University of Cape Town i Sør-Afrika og har også en master i improvisert musikk fra Norges musikkhøgskole.  Shannon har avtaleboka full av internasjonal konsert- og turnévirksomhet med både egne og andre sine prosjekter og hun er for tiden plateaktuell med bandet sitt, LILA. Hun har undervist på høyskoler og kulturskoler i Sør-Afrika og i Norge og har mye erfaring med å undervise og veilede unge musikere i bl.a. Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester (AOJO) og Nordnorsk ungdomsjazzorkester.

Henriette Eilertsen, foto: Francesco Saggio

Henriette H. Eilertsen fra Ski er fløytist og har studert utøvende jazz ved Norges musikkhøgskole. Hun er en aktiv utøver og komponist på den unge, norske jazzscenen og er å høre på festivaler og jazzscener med band som Billy Meier, OJKOS – Orkesteret for jazzkomponister i Oslo, Fieh og Slow is the New Fast. Improvisasjonen står sterkt både i Henriettes egen musikk og hennes spill, som spenner fra harmonisk og rytmisk sammen med OJKOS, til abstrakt og klanglig sammen med Billy Meier. De siste årene har hun også jobbet med improvisasjon med barn og ungdom fra hele verden gjennom Improbasen, Buzz-workshops på Oslo jazzfestival og Kids in Jazz-festivalen.

Det hele foregår i Oslo 21.-22. august:
– 21.-22. august kl 11-15, Øvingshotellet (preprodrommet)
Gratis deltakelse!

Tiltaket er støtta av Oslo musikkråd

Fra forsiden

Nyheter

OJKOS søker nye medlemar

OJKOS er eit komponist-kollektiv for skapande utøvarar, der kvart medlem skriv og får framført sin musikk mot å spele andre sine verk. No opnar vi opp for søknader for å fylle ledige plassar i ensemblet i to puljer fra hausten 2023 og våren 2024.

Nyheter

Påmeldingen er herved åpnet!

Nyvinningen Jazzkurs 2023 blir garantert tettpakket med samspill og musikk nærmest døgnet rundt, når jazzpedagogene Shannon Mowday, Gunnar Halle og Steffen Granly inviterer unge musikanter fra hele landet til fem dagers intens jazzcamp i juni.